Florin, artistul interior

O floare ici, un detaliu colo, o ultimă tușă la pictura murală făcută acum câteva zile în camera de zi și încheiată după multe reveniri și modificări inspirate de moment și de stare. Un ghiveci cu o plantă înflorită parcă uitat într-un colț de curte, deloc întâmplător se află acolo. El este unul dintre elementele decorative care alcătuiesc planul lui Florin de înfrumusețare a ambientului. Bucătăria invadată de farfurii mari și mici, rotunde, adânci, pe care mâncarea gătită cu pasiune de Florin dansează în culori și gusturi atent potrivite de acesta. O frunzuliță de mentă, câteva felii de lămâie și sucul de la multe portocale, se amestecă într-un vas, iar licoarea obținută se servește dintr-un pahar generos ale cărui margini sunt presărate cu zahăr și scorțisoară. Astfel am fost răsfățați să bem limonada à la Florin.

În pofida vicisitudinilor vieții, abandonat la naștere, crescut prin centre de plasament, abuzat, îmbolnăvit incurabil, Florin a învățat să lupte, să caute rădăcinile care să-l susțină în viața. După 27 de ani, află că are 3 frați și o soră, toți vitregi. Nu a ezitat, a mers imediat să-i cunoască și să-i îmbrățișeze.

În camera sa, pe un colț de birou se află un jurnal, în care Florin se adresează lumii în cuvinte stinghere care dezvăluie o părticică a sufletului obosit de atâtea medicamente, medici și spitale. Știe că momentul în care se va uita de sus la toate cele realizate aici nu este departe. Vârsta fragedă cu spiritul bătrân, acesta este Florin, artist în interior!