Ioana sau povestea ratustei cea urate

A fost odată ca niciodată o tânără mereu întristată și parcă nimic nu o mulțumea…așa poate începe povestea Ioanei.

Lipsa familiei, depărtarea de cei cunoscuți, singurătatea, ignoranța celorlalți, mediul din instituție, au lasat urme adânci pe chipul tinerei.

Imaginați-vă o tânără introvertită, apatică, morocănoasă, fără să fie interesată de ceva anume, care brusc se trezește în centrul atenției, întrebată de dorințele sale, de visurile pe care le are…reacția a fost pe măsura uimirii sale: ”Vreau să-mi revăd familia! Nu mai știu nimic de ea de ani de zile.”

Iată cum în primăvara 2014, Ioana se află în tren, cu inima năpădită de emoții și glasul subțiat de setea de familie, este în drum spre a-și revedea mama, tatăl și fratele pe care i-a lăsat acum 14 ani în Cluj. Descrierea revederii este demnă de o emisiune televizată, iar impactul pe care l-a avut asupra tuturor, dar mai ales asupra Ioanei este de netăgăduit.

Reîntoarsă din vizita de la familie, Ioana își continuă îndeplinirea listei lungi de dorințe pe care deja o pregătise în taină – mersul la dentist. Zis și făcut!

În poza de mai sus vedeți o Ioana care după multe vizite la stomatologie, ajunsese să le efectueze singură venind din orașul Mihăilești la București, adica de la mai bine de 16 kilometri și schimbând 3 mijloace de transport. Treptat, urmele tristeții au început să se șteargă și să lase loc lebedei cele frumoase, a strălucirii interioare și a descoperirii unor talente ascunse precum croșetatul, împletitul sau pasiunea pentru lectură.