Simona cea viteaza

Poti să-mi cumperi rochia asta, dar eu nu am să o port în veci!”…așa a început epopeea Simonei!

La început refuza totul și orice, nu avea dorințe, să nu mai vorbim de visuri. O priveai pe Simona și nu-i dădeai mari șanse de reușită pe vreun plan, semăna cu… o cauză pierdută.
S-a investit foarte multă muncă, răbdare și a fost necesară multă tenacitate din partea Pro ACT pentru ca Simona să înceapă să aibă încredere în ea. Pe parcurs, în viața ei a reușit să pătrundă timid la început, persoana de suport, Mari, de care s-a atașat foarte mult și așa, povestea a început să se scrie cu alte cuvinte.
O plimbare azi în apropierea casei, mâine una mai lungă, poimâine vizită în București, însoțită, apoi singură. A învățat să facă curat și prăjituri delicioase pentu care primea comenzi, apoi s-a angajat la o fabrică de lipii.
Momentul anagajării ne duce povestea mai departe spre viața independentă pe care Simona dovedește zi de zi că o poate susține. Și-a cumpărat dulap, cercei de aur, haine noi, printre care ce credeți, multe fuste, bluze și rochii elegante. Mai mult, anul acesta a mers pentru prima dată la mare, în primul ei concediu de odihnă. Și l-a plătit singură, din banii munciți de ea însăși. A zburat cu avionul spre Bruxelles, unde a fost invitată la Parlmentul European să povestească despre ea și viața ei. Acestea sunt fapte care grăiesc de la sine.
Azi, Simona are zambet, dorințe, visuri și mai mult…are CURAJ!