Florin, între trecut si viitor

Florin,  acum într-o altă etapă a vieții, se află între două nume Iliescu, dat de cei din instituție atunci când l-au găsit și Surdoaia, numele său real.

Copil fugit de la școala ajutătoare din București la 10 ani, Florin este găsit în pădurea din comuna Grădinari, județul Giurgiu, declarat dispărut de familie din primul moment și totuși neidentificat de poliție, ajunge să primească un nume fictiv (Iliescu) și să-și petreacă întreaga copilărie fiind plimbat din instituție publică în instituție publică. Ajunge în serviciile Pro ACT la 34 de ani, în toamna anului 2014, când încurajat fiind de psihologul de aici, începe să relateze din amintirile pe care le avea cu familia sa. După mai multe discuții purtate cu el, echipa Pro ACT decide să contacteze Poliția Română – Serviciul Urmăriri și firul poveștii continuă…se ajunge la testarea ADN, pentru că după ce ”posibila” familie a fost contactată și s-au confirmat toate detaliile relatate de Florin, în ultimă instanță rezultatul testării ADN a hotărât inevitabilul: Florin era una și aceeași persoană cu Florin Surdoaia, dat dispărut în 1990, în urmă cu 24 de ani de familia disperată care îl pierduse. Revederea a fost una încărcată și plină de emoție, care a lăsat fără cuvinte pe toți cei prezenți.

Din acest moment povestea continuă altfel…mai frumos!

Acum, la mai bine de un an de la revedere, Florin vorbește despre familia sa, pe care o vizitează frecvent și odată cu recăpătarea identității demult rătăcită, Florin se simte din nou valoros.